AnttiVaisanen Haloo Suomi

Kansaa kustaan silmään

  • Hillotolppien mestari
    Hillotolppien mestari

Katselin tuossa pääministerin selvitystä hallituskriisistä, ja tuli olo että pitää kirjoittaa jotain.
Koko tämä viime viikkoinen sirkus on koetellut uskoani demokratiaan. Kun Sipilä nousi puhujanpönttöön, ja pokerinaamalla totesi, että uuden vaihtoehdon irtaantumista ei ole ennalta suunniteltu, minun viimeisetkin uskoni puolueeseen nimeltään keskusta murenivat, miten tyhmänä he äänestäjiä pitävät?
Puheessaan Sipilä totesi mm. painokkaaseen ääneen, että ihmisten usko demokratiaan on koetuksella, ei suinkaan sen takia että hän on muiden ministerien kanssa suunnitellut vuosisadan suurimman puhalluksen politiikassa, josta House of Cards sarjan käsikirjoittajatkin olisivat kateellisia, vaan koska "katkerat ihmiset keksivät näitä salaliittoteorioita". 

Omalla kohdallani, ja monien tavantallaajien kohdalla joiden kanssa olen asiasta keskustellut, on tullut ilmi, että olo tämän farssin jäljiltä on kuin silmään olisi kustu. Minä, monien muiden lailla äänestyspäätöstä tehdessäni katson ensimmäisenä sopivan puolueen, josta sitten katson sopivimman ehdokkaan. Omalla kohdallani 2015 vaaleissa suunnatonta luottamuksen tunnetta aiheutti rääkkylän pitäjästä ehdolla ollut Kari Kulmala. EU- ja maahanmuuttokriittinen Kulmala oli asiallisen oloinen, rauhallinen puhuja, joka ikäänkuin sanoi ääneen sen, mitä mielessäni ajattelin.

Luottamusta lisäsi vielä Kulmalan työhistoria poliisina, "kyllähän poliisiin voi luottaa" -perustelin itselleni. Ei näköjään voinut.. Uuden vaihtoehdon linja on kuin peilikuva perussuomalaisista.
Heidän puheistaan kasaamani mielikuva tuo mieleen jonkun frankensteinin monsterin, missä Kokoomuksen köyhien kyykyttämis linja kohtaa Keskustan älyvapaan "rajat auki, pelastetaan tämä maailma" -politiikan.
EU-Myönteinen, yleispoliittisten itsestäänselvyyksien värittämä sekasotku, tässä vaihtoehdossa ei ole mitään uutta.
Kulmala, monien muiden loikkareiden lailla perusteli päätöstä sanoin
"Perussuomalaiset ei ole enää se puolue johon liityin."
Minä taasen tahtoisin Kari sinut pois sieltä hallituksesta ja arkadianmäeltä, sillä
"Sinä et ole enää se edustaja ketä äänestin".

Reilu viikko sitten Jyväskylässä äänestettiin Perussuomalaisten johtoon uudet henkilöt. Henkilövalinnat ei tulleet kellekkään vähänkään politiikkaa seuranneelle yllätyksenä, vaan ne olivat enemmänkin odotettavissa. 
Timo Soinin hillotolppa kainalossa Audin takapenkiltä ajama hallituspolitiikka, jossa perussuomalaisten kirjaukset hallitusohjelmaan sivuutettiin, ja Keskustan sekä Kokoomuksen politiikkaa myötäiltiin, ajoi puolueen kannatuksen pohjalukemiin. Äänestäjällä oli kusetettu olo, kun Timo vihdoin audin takapenkille päästyään aloitti laakeroidun takkinsa pyörittämisen, unohtaen ne äänestäjille tärkeät asiat, jotka perussuomalaiset hallituspuolueeksi nosti.

En tiedä onko Soini todella niin tyhmä, että hän kuvittelee SMP:läiselle ympäripyöreälle yleispoliittiselle itsestäänselvyyksien latelulle olevan tilausta nyky-suomessa, vai oliko syy lähtemiselle todellakin se henkilökohtainen hillotolppa siellä ministeri audin takapenkillä. Tällä kertaa Timo ei kuitenkaan kääntänyt takkiaan äänestäjille, vaan omalle puolueelleen, samaan syssyyn demonisoiden sen johtoportaan, ja ne äänestäjät joiden haittamaahanmuuttoon kyllästyneillä äänillä Timo nosti talonpoikain puolueensa hallitukseen. Tulee mieleen kiukkuinen pikkulapsi, jonka pitää antaa pelikoneen säädin sisarukselleen, sillä he pelaavat vuoroissa, mutta lapsi viskaakin säätimen seinään.
"Jos minä en saa pelata, niin ei kyllä muutkaan sitten."

Joka tapauksessa, Perussuomalaiset ei ole menossa minnekkään, päinvastoin. Puolue on siirtynyt Timokratiasta Demokratiaan, ja äänestäjille tärkeitä kysymyksiä kuten EU-kriittisyyttä, ja haittamaahanmuuttoa lieveilmiöineen, tullaan mitä luultavimmin pitämään enenevissä määrin puolueen ajamien asioiden kärkipaikoilla, sillä nämä ovat niitä asioita mitkä tekevät perussuomalaisista vaihtoehdon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Minne Menet Suomi

Erittäin hyvä kirjoitus, toivottavasti ei jää sinun viimeiseksi. Samoilla linjoilla olen ja viime viikolla tuli tunne, että nyt on pakko tehdä jotain. http://bit.ly/MmSMmS2

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, summaa omat ajatukset hyvin.
Itse en ollut jyväskylässä äänestämässä, mutta olisin äänestänyt Jha:ta.

Toimituksen poiminnat