AnttiVaisanen Haloo Suomi

Politikointi somessa on hankalaa, jos on väärää mieltä.

  • Politikointi somessa on hankalaa, jos on väärää mieltä.

Lisäsin tänään 23.1.18 kahdeksan aikoihin ennen töihin lähtöäni facebookkiin videon jolla nuorisojoukko tuhoaa puolueeni presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren vaalimainoksen. Kello 16:00 mennessä videolla oli 50 000 näyttökertaa, ja jakokeroissa rikottiin maaginen tuhannen raja.

 

Hieman yli neljän minut potkittiin facebookista, ja sain ilmoituksen, jossa kerrottiin että tilini on asetettu 30-päivän julkaisukieltoon, ja lisäämäni video on poistettu "roskasisältönä". Videon sarkasmin sävytteisestä saatetekstistä "Afrikan koneinsinöörien lapsoset kunnioittamassa demokratiaa." -huolimatta, julkaisu ei rikkonut yhtäkään hyvin tarkkaan lukemistani yhteisönormeista, tai säännöistä.

 

Ymmärrän että facebook on mainosrahoitteinen yksityisomistuksessa toimiva yhteisöpalvelu, ja että sen omistajilla on täysi oikeus päättää käyttäjien julkaisemasta sisällöstä, tästä huolimatta pidän "väärien mielipiteiden" -omaavien ihmisten estämistä alaarvoisen kuvottavana.

 

Toivon kuitenkin, että jo mediassa notifioidun julkaisemani videon poisto herättää hieman ihmisiä todellisuuteen siitä, millaista politiikkaa, tai presidentin tämä kansainvälinen suuryhtiö maallemme toivoo, kuinka helppoa heidän on sisältönsä valitsemalla ihmisten mielipiteisiin vaikuttaa, ja meidät väärää mieltä olevat hiljentää.

 

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/601452-video-nayttaa-miten-poika...

päivitys 23.1.18 klo 18:58 - video on palannut facebookkiin, mutta julkaisukieltoni jostain kumman syystä säilyy ennallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voisitko kysyä asiasta ihan Jenkeistä asti. FB ei ole suomalainen yritys.

Käyttäjän AnttiVisnen kuva
Antti Väisänen

Ikään kuin Dave ja Mark rapakon tuolla puolen olisivat tarkistamassa suomenkielistä sisältöä. Valoja päälle.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No onhan ne minunkin sanomani joskus bannanneet ihan puhekieltoihin asti.

Jopa profiilikuvani oli pornoa(sama muuten kuin täällä).

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Onko sinulla mitään käsitystä siitä millaiset mittasuhteet persujen kanssa eri mieltä olevien kiusaaminen on saanut facebookissa? Vääriä ilmiantoja sataa, itsekin olen joutunut todistamaan ylläpidolle olevani oikea ihminen lähettämällä skannauksen henkilötodistuksestani. Tappouhkauksia ja kunnianloukkauksia tulee. Herjaavalla tavalla muokattuja kuvakaappauksia tehdään henkilöistä joden mielipide ei sovi joidenkin persujen käsityksiin.

Anteeksi jos en oikein osaa tuntea myötätuntoa siitä että "sarkastinen" tekstisi johti poistoon. Vaalimainosten rikkominen on tietenkin väärin, kuten mikä tahansa ilkivalta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tällainen toiminta on valitettavaa ja sitä tapahtuu kaikkiin suuntiin. Olen osaltani silloin tällöin kirjoittanut kommentin tyyliin että siistitään vähän......
Toki ajattelen itse että kyseessä on typerä henkilö joka osoittaa vain oman typeryytensä tällaisella toiminnalla.
En kuitenkaan millään erityisellä tavalla yleistäisi tällaista Perussuomalaisiin. Some on siitä hankala paikka etä siellä tehdään suoraa kiusaa, siellä esiinnytään erimieltä olevana ja tämän nimissä siten kiusataan "omia" tarkoituksena saada mustamaalattua "vastapuolta". Ei siis voi välttämättä edes tietää kuka on milloinkin takana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ehkä se saateteksti oli hieman persumainen, ja kun persuista on kyse, niin sarkasmista tuskin oli kyse.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Normi settiä nykypäivänä. :/ Paras on tämä Marco de wit.. Hänet potkitaan ulos Facesta n. 3pv. sisällä siitä kun hänelle palautetaan oikeudet kirjoituksiin.. Yleensä hän ei kerkeä mitään ihmeelistä laittamaan kun hän on jo saanut bannit!

Vassarit/hyyäsrit pistävät samantien ilmiannon facebookille, ja siellä joku samanmielinen pistää bannit päälle! En ole nimittäin kertaakaan nähnyt että hän olisi kirjoittanut mitään vakavaa rasimiin liittyvää tai jakanut mitään rasista! Silti saa bannit.. Samaten se Twitterissä jne. Oikeisto ja Trumpin kannattajat jne. ei saa kirjoittaa mitään, mutta toiset saaavat sitten laittaa vaikka tälläiset tekstin "Kill all White male people!! tuollaista saa vapaasti kirjoittaa, eikä mitään vaikka ilmoittaisikin Twitterille, samaten se on Facebookissakin..

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Herra Hakkarainen ryntäilee entisten puoluetovereidensa työtiloihin räyhäämään ja yrittää väkisin "suudella" entistä puoluetoveriaan Eduskunnan Ravintolassa. Millainen tuomio persnuivilta tulee Herra Hakkaraiselle? Vastaan itse, ei minkäänlaista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä tämä sinun väärä mielipiteesi on, jota fb ei suvainnut?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kuinka tuo video saakaan aikaan sellaisen tunteen, että se on persujen ihan oma juttu. Uhriutumisvideo. Vaikka ei kai persut sellaiseen sortuisi?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onko sinulla mitään väitteesi tueksi? Noita Laura Huhtasaaren vaalimainoksia on revitty monilla paikkakunnilla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onko sinulla mitään väitteesi tueksi? Noita Laura Huhtasaaren vaalimainoksia on revitty monilla paikkakunnilla.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Videossa näkyy, että näissä nuorissa afrikkalaisissa on valtavasti energia joka voisi valjastaa johonkin tuotavaan.
Sosiaalitoimiston rahoittama jääkiekkovarustus ei näyttää edistävän kotouttamista, tai sitten Rasmuksen porukka on kotouttanut heidät Rasmukseen.

Toimituksen poiminnat